Актьори от школата на “Академия за таланти” с лектор Наталия Дукова и Цвятко Ценов, участваха в дипломния филм на младата студентка по режисура София Иванова. Сюжета разкрива поетическа история за живота и смъртта, разказана през увяхването на едно цвете.

“Младите актьори, заедно помогнаха за изграждането на органична болнична обстановка. Всички те се вживяха в цветущите ролите на надменни пушещи доктори, отчаяни инвалиди, работливи медицински сестри и колоритни пациенти. Всички те приеха задачите си много сериозно и показаха голям талант пред камерата. Категорично мога да заявя, че без огромната помощ от страна на „Академията за таланти“ и Наталия Дукова този филм нямаше да види бял свят.”, коментира Виктор Пасков.

Още първия ден на снимки огромно впечатление на екипа направи младия актьор Александър Чупетловски и всички единодушно взеха решение именно той да изиграе една от поддържащите роли във филма. Въпреки, че в началото момчето се притесняваше, когато режисьорската обявяваше началото, той моментално влезе в роля.

Адмирации са изпратени от екипа и към Николай Николов и Рая Аламурова, които плътно присъстваха на всички снимачни дни. Двамата успяха да изиграят ролите си, без излишни дубли, въпкреки сложните актьорски реакции, които им бяха възложени като задачи.

Екатерина Пенчева, влезе в обувките на инвалид и в рамките на няколко часа се научи умело да борави с инвалидната количка. Екипът се надява това нейно умение да й послужи само и единствено за други подобни актьорски превъплъщения.

Изключително озадачаване предизвика младата Симона Филадова, която се разстрои след изиграване на ролята си.Малкото момиче се беше разплакало, защото много бързо е прикллючило с кадъра, в който тя участваше. Тя смяташе, че не се успяла със задачата си, а истината е, че тя се справи толкова, добре, че нямаше нужда от заснемането на още дубли. Ето това е истински комплимент!

Никола Димов, Денис Кукушев и Кирил Кирилов също изиграха много интересни роли в студентския филм.

Изумително беше, как в рамките на толкова кратко време младата и красива Христомира Славчева успя да се въплъти в няколко коренно различни роли. Тя се появи като налудничава пациентка, медицинска сестра и елегантна млада дама и на всичкото отгоре, тя имаше желание да играе в още роли.

Даниела Миленкова преди да замине на почивка с малкия си син, дойде и изигра малката комедийна роля на раздразнена докторка, която гони мухи от врата си. Целия екип меко казано се насълзи от смях, докато гледаше кадъра.

Тук е времето да се каже, че по време на снимки се случиха много затруднения и недоразумения.  Наложи се артистите да чакат с часове за да изиграят ролята си, но въпреки това те показаха търпение и професионализъм, за което целия екип е много благодарен. На всичкото отгоре единия ден, се появи сериозно объркване в часовете и местоположението на снимки, след което повечето актьори биха се отказали, но напротив – всички участници от “Академия за таланти” се доказаха, не само като талантливи, но и гъвкави и устояха пред всяка пречка и неприятност, като истински професионалисти.

Екипът силно препоръчва актьорите от „Академия за таланти“ с преподавател Наталия Дукова, защото те не само са талантливи и идейни, но са и обучени на истински професионализъм и търпение.

Поздрави: Виктор Д. Пасков-сценарист.

 

Очаквайте подробности за филма!