Агенция за подбор на кадри FILM CASTING BG прави поредица от интервюта на персонажи, които са с роля в продукцията „Лъжливи рими“. Въпросите към всички са еднакви, а отговорите се пускат без редакция. 

Абонирайте се за YOUTUBE канала на „Лъжливи рими“, където ще можете да гледате сериала онлайн – https://www.youtube.com/channel/UCMPCTqcf5dUdVy8y-FYayTQ

 

Интервю с Виктория Янева – участва в сериала „Лъжливи рими“.

 

1. Разкажете за вас накратко.

Казвам се Виктория Янева. Родом съм от София. След завършване на средното си образование (езикова гимназия – италиански език) се преместихме с цялото ми семейство в едно китно и спокойно градче в подножието на Рила планина  – Кочериново. През 2010г. завърших Актьорско майсторство в класа на Проф. Димитрина Гюрова. От тогава до настоящия момент съм щатна актриса в ОбДТ”Невена Коканова” – Дупница. Седма година живея в този град, който някак си мога вече да нарека  роден.
През 2012г. снимах 2 епизодични роли в сериала “Етажна собственост“.
През 2016г – 2 главни роли в риалити сериалите „Истински истории“ и „Съдби на кръстопът“.
Поставяла съм като режисьор няколко пиеси с ученици от гимназията по проект “Твоят час” и в рамките на 3те издания на Фестивал на Театралното и Филмово изкуство Невена Коканова. От там се зароди и любовта ми към режисурата, поради което записах магистратура Театрална режисура. Та освен премиера на сериал, съвсем скоро ми предстои и премиера на спектакъл като дипломиран режисьор. 🙂
Обичам да правя много и различни неща, да пея, да танцувам, да се забавлявам с приятели, да карам колело, да чета, да плета, да шия… да гледам как облачетата образуват различни форми в небето… Обичам живота и се стремя да взимам от него с пълни шепи, да пресявам и ползвам наученото както в личен, така и в професионален план. Приятелите ми за мен казват, че съм като “цветно петно в сивото общество”.

 

2. За първи път ли се явихте на кастинг и мислихте ли, че ще бъдете избрани?

Като професионална актриса се случва често да ходя по кастинги, това е част от работата ми. Този път бях по-уверена в себе си и честно казано вярвах, че ще бъда избрана. Почувствах го още на първия етап – онлайн кастингите.

 

3. Какво мислите за платените кастинги и участвали ли сте в такива ?

Всяка кастинг агенция сама решава как ще проведе кастингите си. Някои взимат минимална такса при картотекирането, други – процент от хонорара след избирането за даден проект. Всеки сам преценява, дали ще даде определената сума, или не. Не виждам нищо лошо или незаконно. Била съм наясно с условията от самото начало, както и всички останали кандидати. Не разбирам защо се вдигна толкова много шум, обвинения и прочие.

 

4. Какво мислите за репортажите на “Господари на ефира”, в които се опитаха да опетнят името на сериала и какво бихте казали на хората, които им вярват?

Отново въпрос на личен избор. Дали да приемаш за “чиста монета” всичко, което ти се предлага, или не. Аз винаги проверявам информацията. От известно време не гледам телевизия. “Господари на ефира” беше едно от предаванията, заради, които  натисках “пусни”, но този път малко ме разочароваха. Още след първия репортаж направих нещо като проучване и установих много неистини. Първото, което ме накара да се замисля е фактът, че валяха обвинения за измама – взимат парите на хората, а кастинги НЯМА. Та самият репортаж беше направен по време на КАСТИНГ. И оттам-насетне, след като се разрових в интернет, открих доста неща, които ме успокоиха, че не съм “измамена” с 10лв. Това, което ме озадачи най-много е отношението към Стелиан Димитров, като към напълно непознат човек, а всъщност той е бил част от екипа на предаването, като сценарист. Не мога да си го обясня.
Бих посъветвала хората да не вярват сляпо на всичко, което чуват, дори виждат. За съжаление живеем в свят, в който една лъжа, повторена два пъти, се превръща в истина. Хора, вярвайте на себе си!

 

5. Каква е емоцията, която изживяхте на кастинга и по време на снимачния процес?

Кастингите ме изненадаха повече от приятно! Освен, че успяха да предразположат всички кандидати, задачите, които се поставяха бяха наистина интересни. Рядко ми се е случвало кастинг-режисьор да ме отпусне и да ме накара наистина да дам всичко от себе си. В случая това беше актрисата Гергана Костова. На финалния етап се запознах с продуцента и режисьор на сериала Стелиан Димитров, който преди всичко е актьор – огромен плюс със сигурност! Партнираше ми отлично в диалозите по време на кастинга, което разбира се ми помогна да се представя по-добре. Преди снимачния процес проведохме доста разговори, относно сюжета на сериала и персонално характера на образа, който трябваше аз да пресъздам. По време на снимките нямах вече никакви въпроси, всичко беше толкова ясно! Какво правя? Защо го правя? А на въпроса „Как?“ – за радост съчетахме работата със забавлението, преплетено с комични ситуации, безсънни нощи, дълги пътувания. Обичам работата си!

 

6. Как бихте описали организацията на кастинг кампанията и на снимачния процес на сериала “Лъжливи рими”?

Организацията беше на много високо ниво, за което поздравявам целия екип! Имах доста ангажименти извън сериала, но заедно успяхме да наредим програмата, за да се случат нещата добре за всички. Срещнах разбиране, което за съжаление е вече рядкост. Благодаря!


7. Защо според вас в повечето български продукции участват едни и същи популярни лица?

Не знам защо. Мечки, зайчета, лисици, вълци. Спрях вече да си задавам този въпрос и да търся постоянно различни отговори. Ето, появи се човек, като Стенли, който дава възможност и на непопулярни лица. Сигурно има и други като него. Хич не е лесна тази задача, знам, но ако е лесно, няма да е интересно 😉

 

8. От вашия опит познавате ли много случаи, в които български продуценти дават шанс на нови и недоказани лица?

От предишния отговор се разбира, че не познавам, но нека вземат пример от Стелиан Димитров. Има толкова кадърни актьори в цялата страна! Професионални и непрофесионални. А и на зрителя вече наистина му писна да гледа едни и същи лица по екраните. Майка ми казва, че не гледа български сериали и филми, защото й се бъркат персонажите. Все едно гледаш една продукция, имената на героите се сменят, а актьорите са си същите.. хаха Сигурно е права.

 

9. Бихте ли препоръчали агенция за подбор на кадри Film Casting BG и защо?

Разбира се!! Организация, коректност, професионализъм и едно качество, което позабравихме, а е важно –  ЧОВЕЧНОСТ.

 

 

 

 

 

Очаквайте първият български хип  хоп сериал „Лъжливи рими“ през Септември 2018г. Продукцията е продуцирана от Plovdiwood Ent. и Devil Cinema. 

Можете да кандидатствате за новите продукции, които са реалити формат „Аз ставам звезда“ и детски-тийн сериал „Академия за таланти“ на www.akademiazatalanti.com Тези продукции са продуцирани от Exclusive Media Entertainment.