Агенция за подбор на кадри FILM CASTING BG прави поредица от интервюта на персонажи, които са с роля в продукцията „Лъжливи рими“. Въпросите към всички са еднакви, а отговорите се пускат без редакция. 

Абонирайте се за YOUTUBE канала на „Лъжливи рими“, където ще можете да гледате сериала онлайн – https://www.youtube.com/channel/UCMPCTqcf5dUdVy8y-FYayTQ

 

Интервю с Гани Добрева – участва в сериала „Лъжливи рими“.

 

1.Разкажете за вас накратко.

Казвам се Ганка Добрева и съм водещ на фирмени и частни партита. Занимавам се с озвучаване и организация на събития, като същевременно с това преподавам вокално изкуство на талантливи деца в гр.Казанлък. Заедно с момичетата от моята група „Би Войсиз” имахме привилегията да стъпим на най-престижната музикална сцена в България „Златният Орфей” в три поредни години, като успяхме да спечелим награда в конкурсът за нови изпълнители и година по-късно наградата на Съюза на българските композитори за песента на Валери Костов „Самотна боса-нова”.Но най-изграждащите ме години бяха в екипът на първата частна радиоверига в България, Радио “ФМ+“, като водещ на следобеден блок, а в последствие и тонрежисьор.

2. За първи път ли се явихте на кастинг и мислихте ли, че ще бъдете избрани?

Стъпвала съм на сцена хиляди пъти, без значение дали е публика от пет души или пет хиляди.Но опит в актьроската игра винаги ми е липсвал, макар че актьорското майсторство е сценично изкуство,включено в програмата ми като вокален педагог. Парадокс,нали? Точно затова, да се явя на кастинг за роля в сериала „Лъжливи рими” беше предизвикателство за мен. Не очаквах да бъда избрана, в предвид многото кандидати, част  от тях работещи, професионални актьори, артисти,изпълнители, танцьори…и се изненадах, когато разбрах, че съм одобрена за конкретна роля. В последствие всичко дойде на мястото си – изиграх журналистка от водеща медия, и това обясни изборът на режисьора.

 

3. Какво мислите за платените кастинги и участвали ли сте в такива ?

Не съм участвала в много кастинги. Не виждам нищо нередно в това. Например, участието в певчески конкурси в почти цялата страна е платено, а там се явяват участници от 5 до 19г. Плащат родителите за да се изявават децата им, а таксата, дори и символичнам, помага финансово на организаторите. С кастингите е логично да е същото. От една страна мотивира участниците да се представят добре, от друга  –  това е първата „цедка” за качествени артисти и чак накрая, е финансова помощ в процеса на работа, в който участва голям екип.

 

4. Какво мислите за репортажите на “Господари на ефира”, в които се опитаха да опетнят името на сериала и какво бихте казали на хората, които им вярват?

Харесвам „Господари на ефира”, но в случая с кастингите за сериала „Лъжливи рими” репортажът беше откровено тенденциозен. Не дадоха възможност на организаторите подробно и аргументирано да се защитят, показаха само едната страна на работния процес, без да изслушат всички страни. Много хора се почувстваха излъгани, а в същност сериалът е факт! Екипът даде страшно много от себе си за да се случи!

5. Каква е емоцията, която изживяхте на кастинга и по време на снимачния процес?

Изтощителен, вълнуващ и много емоционален беше снимачният процес! Но си признавам, че бях доста притеснена пред камерите. Все пак, режисьорът Стелиан Иванов успя майсторски да изкопчи образа на моята героиня, за което съм му благодарна. Интересно в случая беше, че ми се наложи да играя сцени с мои отдавнашни приятели, хора с които сме работили заедно години наред по различни проекти. И обикновено те са били зад камерата или зад пулта. Сега обаче влизането в образ, превъплъщението в ролите ни показа в съвсем нова светлина. Забавлявах се много!

 

6. Как бихте описали организацията на кастинг кампанията и на снимачния процес на сериала “Лъжливи рими”?

В предвид мащабът на продукцията, в предвид това, че зад нея не стои мастита компания или медия, организацията на кастинга и снимките беше много добра!

7. Защо според вас в повечето български продукции участват едни и същи популярни лица?

Известните лица винаги са гаранция за успех. Често пъти, само едно известно име, блестящ актьор, се явява „ракета носител” за филма, ако щете дори за един музикален видеоклип. Не бива да забравяме също, че зад проектите на големите продуцентски къщи застават мощни рекламодатели с големи бюджети за реклама. Гледаемостта трябва да е обезпечена с познати лица, с добре подбрани силни актьори

 

8. От вашия опит познавате ли много случаи, в които български продуценти дават шанс на нови и недоказани лица?

Да, според мен за филмови продукции в роли влизат непопулярни лица, но от едни и

същи канали  –  НАТФИЗ, театрални школи, познати кастинг агенции. Винаги има нужда от свежи лица на екрана.

Различното при сериалът „Лъжливи рими” е, че всички лица са свежи, дори липсата на рутина и актьорски опит е ценно! Поздравления на екипа!

 

9. Бихте ли препоръчали агенция за подбор на кадри Film Casting BG и защо?

Работата ми с екипът на Film Casting BG беше абсолютно безпроблемна, от началото до края бяха изключително коректни, организацията по време на кастингите и снимките беше на ниво,техническото обезпечаване също.

 

 

 

Връзка с Гани Добрева тук: https://www.facebook.com/ganka.dobreva

 

Очаквайте първият български хип  хоп сериал „Лъжливи рими“ през Септември 2018г. Продукцията е продуцирана от Plovdiwood Ent. и Devil Cinema. 

Можете да кандидатствате за новите продукции, които са реалити формат „Аз ставам звезда“ и детски-тийн сериал „Академия за таланти“ на www.akademiazatalanti.com Тези продукции са продуцирани от Exclusive Media Entertainment.