Агенция за подбор на кадри FILM CASTING BG прави поредица от интервюта на персонажи, които са с роля в продукцията „Лъжливи рими“. Въпросите към всички са еднакви, а отговорите се пускат без редакция. 

Абонирайте се за YOUTUBE канала на „Лъжливи рими“, където ще можете да гледате сериала онлайн – https://www.youtube.com/channel/UCMPCTqcf5dUdVy8y-FYayTQ

 

Интервю с Димитър Лазаров – участва в сериала „Лъжливи рими“.

 

1.Разкажете за вас накратко.
Казвам се Димитър Лазаров. Завършил съм ТУ специалност Електрически Транспорт, но това беше по линия и настояване на баща ми. Винаги съм искал да се занимавам с музика. От 14 годишен свиря на китара и понеже направихме тинейджърска банда и нямахме вокалист, започнах и да пея. Когато бях на 23 години започнах да се занимавам с танци. Първо за забавление, а после се запалих и започнах професионално. След 6 години спортни танци преминах към социални танци и по-точно салса и аржентинско танго.

От 13 години пеподавам в собствена школа и съм обучил над 2000 човека в социално танцуване. Това е изключително удовлетворение за мен, защото покрай танците хората стават по-добър вариант на себе си и срещат много приятели, а дори и липсващите половинки в живота си!

 

2. За първи път ли се явихте на кастинг и мислихте ли, че ще бъдете избрани?

Много пъти съм се явявал на кастинг, но не винаги са ме избирали и е разбираемо. Режисьорите си имат визия, а често и поръчителите на дадена реклама или продукция, според тяхната представа си избират хората. Не може да се харесаш на всички във всичко, но честно казано много исках да участвам във сериала. Актьорската игра винаги ме е привличала. Покрай музиката и танците за тези 20 години съм бил много пъти на сцена и ми е харесвало да комуникирам с публиката и да се изразявам. Дадох си сметка в един момент, че само като актьор имам шанс да изразя всичките си таланти едновременно. А именно, да играя роля, да свиря, да пея и да танцувам. Така че много се надявах да бъда избран, но не бях супер сигурен, че ще се случи

 

3. Какво мислите за платените кастинги и участвали ли сте в такива ?

Участвах веднъж в една пирамида! Измисляха всякакви сертификати, уникални номера, предварителни снимки, нови сертификати, всяко нещо струваше по мин.80лв. Накрая сметнах, че сумарно съм платил около 500лв. за всякакви измишльотини. Последва смс, в който ме уведомяваха, че ме предлагат за кастинг на някаква голяма продукция. А след 2 дни последва смс, че не съм одобрен. Повече не чух нищо от тези хора нито видях нещо за или от тях. В същото време, участвах в платен кастинг на Film Casting BG и нямах такива проблеми, дори напротив-спечелих роля в сериал!

 

4. Какво мислите за репортажите на “Господари на ефира”, в които се опитаха да опетнят името на сериала и какво бихте казали на хората, които им вярват?

Честно казано, не гледам телевизия от много години, а използвам интернет. Господари на ефира са ми правили впечатление на една достойна медия, която помага на хората с проблеми. Относно това, което знам във връзка със сериала – всичко, което е казано е изпълнено, така че най-късно след като сериалът бъде излъчен в ефир и получи вниманието на публиката и стане абсолютна реалност, Господари на ефира ще трябва да си вземат всичките приказки назад. Ще е добре това да се организира наистина. И да бъдат попитани:”Как така една “пирамида”, според тях, в крайна сметка е оправдала доверието на хората? И дали Господарите не служат на определени цели? И чии интереси обслужват?” Накрая ще се окаже, че като повечето неща в БГ играе”мой човек”и “ще правиш каквото ти кажа, иначе те разкатавам”. Последното е особено валидно в политиката и медиите, които всъщност са се срастнали. За съжаление у нас до голяма степен Държавата и мафията са едно и също нещо.

 

5. Каква е емоцията, която изживяхте на кастинга и по време на снимачния процес?

Чувствах се на мястото си! Правех това, което ми харесва и усещах, че се справям много добре. Усещах голямо удовлетворение!

 

6. Как бихте описали организацията на кастинг кампанията и на снимачния процес на сериала “Лъжливи рими”?

Сигурно въобще не е лесна цялата тази организация, но за мен всичко беше лесно и приятно, което означава, че организаторите са си свършили супер работата!

 

7. Защо според вас в повечето български продукции участват едни и същи популярни лица?

Към въпрос 4 от интервюто обясних за “мой човек” и също за “взаимните услуги” тип “аз на теб – ти на мен”. Това са част от причините да се въртят едни и същи лица на екрана. Разбира се, има и много добри български актьори и актриси, които напълно заслужено са там където са! И също друг фактор е, че при наличие на доказани лица и липса на време е по-лесно да се взимат познатите актьори вместо да се рискува с неизвестни лица. Разбира се, неизвестните лица могат да се окажат неоткрити таланти, което би донесло голям успех, на хората, които са ги открили. Това обаче е риск! Надявам се силно и съм дал всичко от себе си сериалът”Лъжливи рими” да е успешен и да стене много популярен и харесван!

 

8. От вашия опит познавате ли много случаи, в които български продуценти дават шанс на нови и недоказани лица?

От моя опит в снимането на филми, сериали, музикални видеа и реклами много трудно се допуска неизвестно, недоказано лице в тези среди и в този бизнес. За щастие обаче, в мен се срещат много таланти и безумно упорство и през годините съм участвал в доста реклами и филми и въпреки това никога с главна роля. Повече като епизодик или специален статист. В “Лъжливи рими” за пръв път в живота си получих шанс за сериозна роля, която се появява в цели 5 епизода! Това за мен е наистина сбъдната мечта по стълбичката на мечтите ми! Следващата ми мечета е, както се досещате – главна роля

 

9. Бихте ли препоръчали агенция за подбор на кадри Film Casting BG и защо?

Бих я препоръчал с чиста съвест, защото в тази агенция работят хора истински отдадени на професията си, които са готови да подадат ръка на всеки, който търси и има качества!

 

 

Очаквайте първият български хип  хоп сериал „Лъжливи рими“ през Септември 2018г. Продукцията е продуцирана от Plovdiwood Ent. и Devil Cinema. 

Можете да кандидатствате за новите продукции, които са реалити формат „Аз ставам звезда“ и детски-тийн сериал „Академия за таланти“ на www.akademiazatalanti.com Тези продукции са продуцирани от Exclusive Media Entertainment.