Агенция за подбор на кадри FILM CASTING BG прави поредица от интервюта на персонажи, които са с роля в продукцията „Лъжливи рими“. Въпросите към всички са еднакви, а отговорите се пускат без редакция. 

Абонирайте се за YOUTUBE канала на “Лъжливи рими”, където ще можете да гледате сериала онлайн – https://www.youtube.com/channel/UCMPCTqcf5dUdVy8y-FYayTQ

 

Интервю със Стоян Любенов – участва в сериала „Лъжливи рими“.

 

1.Разкажете за Вас накратко.

Казвам се Стоян Любенов, на 43 години съм. Работя като Певец, Актьор и Водещ. В актьорската си биография имам участия в дванадесет продукции за Телевизия и Кино, сред които една късометражна лента на Студия „Време“ наградена от СФДБ. Като певец имам участия в шоута в няколко държави в Западна Европа, най-често в моята любима Великобритания, където имах невероятната привилегия да се кача на сцени в „Ковънт Гардън“ и „Уембли Арена“. Разбира се и в много качествени програми в най-добрите места в България. Фен съм на доброто кино, интересните разговори, добрите барове, слънчевите очила, острите ботуши, и на няколко души конкретно,… но, за тях, друг път.

 

2.За първи път ли се явихте на кастинг и мислихте ли, че ще бъдете избрани?

Не, първият ми кастинг /по онова време ги наричахме конкурс/ беше през далечната 1983г. Кандидатствах за влизане в Детската Радиостудия на БНР. Кастингите са част от ежедневието на хората в шоубизнеса, така че се старая да ги харесвам, доколкото мога. Надявам се да бъда избран на всеки кастинг, на който се явявам, но от опит знам, че това няма как да се случи. Така че, моята настройка обичайно е да смеся надеждата и желанието с малко здравословен реализъм.

 

3. Какво мислите за платените кастинги и участвали ли сте в такива ?

Платените кастинги и прослушвания са факт и не са измислени в България. Повечето добри платформи за работа в света са платени. Всички агенции получават процент от хонорара на артиста. Да, участвал съм в платени кастинги в България и платени шоукейси в Западна Европа.

 

4. Какво мислите за репортажите на „Господари на ефира“, в които се опитаха да опетнят името на сериала и какво бихте казали на хората, които им вярват?

Харесвам „Господари на Ефира“ като развлекателно, комедийно шоу, каквото се очаква да бъде според концепцията му. В продукцията работят едни от най-талантливите актьори в страната. В същото време, не мога да приема едно скеч-шоу да бъде стандартът за разследваща журналистика в България. Това е леко обидно спрямо трудът на истинските разследващи журналисти и интелектът на зрителя. Само за пример, програми като “60 Minutes” и “Frontline” подготвят предаванията си месеци. Колко отнема на „Господарите“ подготовката на един „разследващ“ репортаж – един телефонен разговор? А на хората, които повярваха, бих предложил да очакват съвсем скоро Сезон Първи на „несъществуващия“ сериал „Лъжливи Рими“.

 

5. Каква е емоцията, която изживяхте на кастинга и по време на снимачния процес?

Емоцията по време на кастинга на който се явих аз беше, хм, особена, защото скромен, но революционно настроен екип на „Господари на Ефира“ реши да щурмува мястото, на което се провеждаше кастингът и в процеса на правене на собствения си репортаж се постара да попречи на процеса на няколко стотин души /кандидатстващи и организатори/. За съжаление, в някаква степен успяха. Казвам за съжалание, защото предполагам, че сред хората, които си тръгнаха в този ден, може би щяхме да видим някои от бъдещите си любими актьори /не само/ в „Лъжливи Рими“. Преди малко споменах здравословният реализъм. Аз лично предпочетох да се доверя на него и резултатът е избирането ми да играя една от основните роли в сериала. Що се отнася до снимачния процес – старая се, доколкото мога, да обирам емоцията си и да я пазя за дублите, за които съм нужен.

 

/бел. ред. Стоян Любенов се явява на кастинг в гр. Пловдив. В същия ден се появява екип на Господари на Ефира, който без разрешение прекъсва организираното събитие. Това кара част от участниците в кастинга да си тръгнат, а друга част остават въпреки всичко, чакайки часове наред. След проверката на официалните органи, извикани за да решат ситуацията, същите установяват, че няма нарушения и кастинга продължава. Това се случва далеч извън обявените предварително часове. Въпреки всичко, екипът на Film Casting BG остава до последния момент, за да може да направи прослушване на всички, които са останали дотогава. Един от тези кандидати е именно Стоян Любенов./ 

 

6. Как бихте описали организацията на кастинг кампанията и на снимачния процес на сериала „Лъжливи рими“?

Организацията няма да се наема да коментирам, но допускам, че на продуцентите не им е било лесно. За снимачния процес си спомням с удоволствие, защото се запознах с интересни, млади, талантливи хора, които приемаха задачите си много сериозно.

 

7.Защо според вас в повечето български продукции участват едни и същи популярни лица?

Защото това е рецептата. И тя не се прилага само в България. Телевизията и киното са скъп и бавен бизнес, в който рискът да не успееш с продукта си е огромен. Добавете към това и фактът, че живеем в „златната ера на телевизията“ – в продуктите се влагат все повече пари и време. Гаранции, разбира се, няма за никого, но наемането на популярни лица е някаква застраховка срещу неуспех.

 

8. От вашия опит познавате ли много случаи, в които български продуценти дават шанс на нови и недоказани лица?

Да. Вижте, в България 90% от хората в шоубизнеса сме „недоказани лица“. Ненапразно едни от най-често използваните изрази в разговор са „познат в средите“. Организацията и структурата на бизнеса тук прави много труден скокът от „познат в средите“ до „разпознаваем от всички“.

 

9. Бихте ли препоръчали агенция за подбор на кадри Film Casting BG и защо?

Моя личен опит с агенция Film Casting BG е прекрасен и абсолютно безпроблемен, а, повярвайте ми, аз имам много сериозен опит в тази насока!

 

Намерете Стоян Любенов във фейсбук: https://www.facebook.com/StoyanLubenoff

 

Очаквайте първият български хип  хоп сериал “Лъжливи рими” през Септември 2018г. Продукцията е продуцирана от Plovdiwood Ent. и Devil Cinema. 

Можете да кандидатствате за новите продукции, които са реалити формат “Аз ставам звезда” и детски-тийн сериал “Академия за таланти” на www.akademiazatalanti.com Тези продукции са продуцирани от Exclusive Media Entertainment.