Юлия Стоянова е откритие от кастинга на Film Casting BG за сериал продуциран от Devil Cinema и Plovdiwood. Тя се справя уникално с ролята на “Леля Ленче” в сериала “Лъжливи рими”. Нейната игра прави силно и запомнящо се впечатление.

Юлия Стоянова стана част от комисията към кастинга за детски-тийн сериал “Академия за таланти” и реалити формат “Аз ставам звезда”. Нейната задача е да помогне да бъдат открити нови таланти, на които да им бъде дадена възможност да открият/развият потенциала си. 

 

Няколко думи от самата Юлия Стоянова:

 

Юлия Стоянова – една неординарна съдба

 

Децата от моето поколение бяха възпитавани с цел да станат всестранно развити личности. Сигурно затова изминах дългия път от пианото и китарата до вокала; от филологията, през поезията, до икономиката; от тролейбусния водач, през още седем професии, до мениджъра; от страстта по шофирането до кулинарията.

От 6 год. съм по сцените. Преди бяха на мода рециталите и продукциите на музикалните школи. После попаднах в Санкт Пербург и това остави незабравим отпечатък – влюбих се в руската душевност, театъра и киното, в руската литература и авторска песен. Какво ли не ми се е случвало. Дръзнах да играя Инес от „При закрити врати“ на Жан Пол Сартър, когато беше забранен в България. В същото време зачестиха изявите с китарата и руските песни – от повелите на Партията не можеш да избягаш!!

В последствие, съдбата се разпореди по друг начин, но винаги светлините на прожекторите ме привличаха. Не беше съдено това да ми бъде професия, но като 40 годишно хоби натрупах много знания и опит в сценичните изкуства. Успях да направя самостоятелен концерт „Руската авторска песен в душата ми” в НДК София, после се снимах в „Прасето” на Драгомир Шолев, в партньорство с П. Попандов и изведнъж се появи кастинга за „Лъжливи рими”.

Интуитивно взех решение за участие в сериала, въпреки разнородните мнения в мрежата. Тайно се надявах, че е необходим неординарен типаж като мен. Странно е, че много често играя роля на учителка, но вероятно това излъчвам, а все си мечтая за комедийна роля! Ако е писано и това ще стане, само да сме здрави, да продължаваме да работим върху себе си и да правим добро. Вселената си знае работата!!

 

 

Цялостно интервю с Юлия Стоянова можете да видите тукhttp://akademiazatalanti.com/?p=359

 

Посетете фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/akademiqzatalanti