Алекса Радкова е на 22 години и е родена в град Перник. Две от важните неща в живота й са тренировките и работата. Една реклама я отвежда при екипа на Кино академия за таланти, където Алекса осъзнава, че камерата е нейна страст. Другата й страст е музиката, на която тя е посветила доста усилия и мечти. Неслучайно съвсем наскоро се снима във видеоклипа на Doctor Max ( Мартин Николов) feat. Зипо и Слаш – „За да спре да ме боли“.

Как започна твоята история с школата на Кино академия за таланти, как научи за тях?

Алекса Радкова: Видях реклама на кастинг и реших да пробвам.

Какво те накара да отидеш на кастинг  и какво се случи там?

Алекса Радкова: Бях любопитна, исках да разбера какво ще се случи там.

Какво е онова нещо, което превръща Наталия Дукова  и Цвятко Ценов в привлекателна компания и те кара да идваш отново и отново в школата?

Алекса Радкова:  Те са привлекателна компания – може би заради позитивната енергия, която излъчват. Те са много забавни и доста опитни и най-важното е, че знаят какво правят.

В какви продукции: филми, сериали, реклами или клипове би искала  да участваш?

Алекса Радкова: Нямам някакви определени предпочитания дали да бъде филм, реклама, сериал или клип – бих участвала във всичко, което ме впечатли и ми допадне.

Мечтаеш ли за голямото кино?

Алекса Радкова: Дааа – винаги съм искала да съм на големия екран или дори и да не е голям пак да съм на екран, пред камера 😁

Какво научи и какво научаваш от екипа на Кино академия за таланти?

Алекса Радкова: Научих се да бъда себе си и да се вслушвам в съветите на по опитните от мен, всички ние, участвали в обучението научихме тези съвсем прости, но доста полезни умения.

С кого работиш най-добре?

Алекса Радкова: Разбирам се перфектно с целия екип.

Имаш ли бъдещи планове за теб самата и за участието ти в бъдещи продукции?

Алекса Радкова: В момента съм се отдала на музиката, опитвам се да сбъдна моя детска мечта и мисля, че за засега планът за сбъдването й  върви много добре.

Какво те мотивира да продължите напред?

Алекса Радкова: Хората ме мотивират! Тези, които ми казват, че не мога, ме нахъсват още повече и аз им показвам, че съм добра в нещата, които правя и че мога да направя всичко