Алексеа Герова: Не трябва да се отказваш НИКОГА, защото всичко е възможно!

Андреа Герова: Когато владея емоциите си, съм една стъпка по-близо до мечтите ми!

Близначките  Андреа Герова и Алексеа Герова са на 11 години и са от град София. Денят им протича под строга програма, защото освен училище посещават и много допълнителни школи. Андреа и Алексеа учат в НГДЕК „Константин-Кирил Философ“, където освен качественото образование участват и в хора на училището, в школата по изкуствата и в баскетболния отбор . След училище и в събота и неделя се забавляват с хип-хоп танци, таекуондо, балет, куклен театър, театрална школа и не на последно място – Кино Академия за Таланти!

Как започна Вашата история с школата на Кино академия за таланти, как научихте за школата?                                                                                                           

Андреа Герова: Преди много време, май половината ни живот е свързан с Кино Академията, тате прочел в мрежата, че ще има кастинг за кино школа.

Алексеа Герова: Една вечер отидохме в един офис и се срещнахме със Стоян Стоянов и Христо Христов, ние ги харесахме, явно и те нас, и така вече 4-5 години !!!! 

Какво ви накара да отидете на кастинг  и какво се случи там?

Андреа Герова: Като малка играех различни пиеси в хола, силно се вживявах, винаги играех главната роля !!! Когато станах на 4 годинки ни записаха на театрална школа. Там за първи път бях на сцена и когато разбрах, че има и кино академия веднага поисках да отида на кастинга. Помня, че чакахме доста, а когато дойде моя ред бях много притеснена. Отговорих на всички въпроси и …. на другия ден разбрах, че съм приета !!! 

Алексеа Герова: Аз също играя главни роли от малка и когато мама и тате ни заведоха на кастинга хем се притеснявах, хем мечтаех за филми и реклами! Самия кастинг беше много забавен, а когато разбрах, че съм одобрена реших, че започва купон и забавление !!! Честно, не беше точно така !!! Обучението е доста сериозно, но има и смях .

Какво превръща Наталия Дукова и Цвятко Ценов в привлекателна компания и ви караше да идвате отново и отново в школата?

Алексеа Герова: Амииии, доста неща. Нати и Цвятко са забавни, изслушват те, когато имаш нужда, винаги са лъчезарни, справедливи и добри !!! Без тях репетициите са мнооого странни !!! Случваше се през годините да не се случат някои събития, които ни обещаваха, пропадаха снимки, отпадна ТВ излъчване и сериал, но ние, тате и мама имаме доверие на Нати и Цвятко, аз вярвам, че те никога няма да ни излъжат .

Андреа Герова: Те са забавни, но същевременно отдадени на това, което правят. В часовете им аз мога да правя това, което обичам, а именно, да се пренасям в други образи, светове и нови вселени.

В какви филми или клипове, в какви продукции бихте искали  да участвате?

Андреа Герова: Бих участвала във всякакви филми, за да обогатя знанията си за киното. Всяка роля е важна! За клипове не съм мислила, освен, може би, за тези, които аз ще запиша !!! Вече имам някои текстове и ако Нати ги одобри…….. Иначе знам всяка реклама, която дават по телевизията и чакам момента, в който и мен ще изберат за някоя !!! А ако има и куче в нея , направо ще е супеееееер !

Алексеа Герова: Не се замислям за това, но каквато задача  ми поставят ще приема с удоволствие. Всяка роля е опит, който искам да придобия ! Затова пея, танцувам, спортувам, уча и чакам да грабна моя миг!!! АЗ СЪМ АЛЕКС И ОБИЧАМ ДА СНИМАМ !!!!

Мечтаете ли за голямото кино?

Алексеа Герова: Разбира се, че как иначе !!! Това ми е мечта от малка ! Винаги, когато гледам деца по телевизията си казвам “и аз мога така”. Работя всеки ден, защото съм сигурна, че съм по-добра от всички малки актриси, които гледам на екран !!! Само Анди ми е конкуренция , но не й казвайте !!!

Андреа Герова: Да, мечтая. Всяки млада актриса мечтае за това. Знам, че ще дойде ден, когато името ми ще е на афиша, ще съм на червения килим, ще давам интервюта… И носителят на Оскар за главна женска роля еееее… Андреа ГЕРОВА!!!

Какво научихте от екипа на Кино академия за таланти? 

Андреа Герова: Всичко, което знам за киното, го знам от Кино академията. Научих как се застава пред камера, темпо на изговаряне, кога да бързам и кога – не и най-важното – брошката не се пипа по време на снимки :)))))))))))))) И че работата в екип е много по-лесна!

Алексеа Герова: Ох, няма достатъчно думи на света, които да опишат колко много научих !!! Всички преподаватели бяха съвсем различни, но и толкова еднакво мили и добри !!! Вече знам как да се държа зад кадър, да слушам внимателно поставената задача и още, и още, и още…

Андреа Герова: Макар на кастинга да избраха само Алекс аз отидох с нея на снимките. Исках да гледам и да се уча, но изведнъж се оказах в сърцето на работния процес, като асистент на асистента на асистент-режисьора. Да, знам че звучи като нещо дребно, но помагах, гледах, учих и се забавлявах, истински !!! БлагодаряJ

Алексеа Герова: Едно от най-страхотните ми преживявания свързани с Кино академия за таланти са снимките на филма ” Чудовища“. Да снимам с Яна Маринова, Лили Сучева и Анастасия Левордашка, под режисурата на Калоян Патерков беше уникално !!! Обичам да се снимам !!!

С кого работихте най-добре?

Андреа Герова: Не мога да реша (Нати и Цвятко са в отделна графа ).  Всички са мноооого добрии !!! Когато работя с тях ми е много лесно и забавно !!! 

Алексеа Герова: Ааааа, не така !!! Всеки член на екипа е специален, мил и добър, и ни учи на страхотни неща !  Да работя с тях беше много лесно и Благодаря на всички J

Имате ли бъдещи планове за вас самата и за участието ви в бъдещи продукции?

Алексеа Герова: Нямам ясен план, но се надявам на все повече и по трудни роли, защото обичам предизвикателствата. Сигурна съм, че половината от проектите на Нати и Стоян да се осъществят и за мен ще има много вълшебни мигове пред камера !!!! Дотогава ще работя и ще участвам на всеки кастинг.

Андреа Герова: За мен нещата са ясни – снимам колкото може повече, уча в Кино Академия за таланти, после НАТФИЗ и филми, сериали, реклами….. И очаквам Калоян Патерков да изпълни обещанието, което ми даде , да ме снима в следващия си филм !!! Тук съм и ЧАКАМ!!!

Как бихте използвали това обучение в реалния живот – как то ви вдъхновява?

Алекс Герова: Ами, това вече е сложен въпрос ! Може би, да съм по-концентрирана, да контролирам емоциите си и да съм по-упорита, но и спокойна. О, забравих най-важното – Да не се отказвам НИКОГА !!! Всичко е възможно ! Е, играя по малко с учителите, мама и тате , но по малко !!! “Честно” :)))))))

Анди Герова: Без да знам как, всеки ден използвам наученото в отношенията с мама, тате, учителите. Научих се да не се притеснявам, да владея емоциите си. Това е една стъпка по-близо до мечтите ми !!! 

Какво ви мотивира да продължите напред?

Андреа Герова: Харесва ми да правя това, което обичам ! Особено като знам, че крайният резултат ще бъде впечатляващ !!! Благодаря на мама, на тате, на Нати, Цвятко и на всички от Кино Академията ! Ето това ще кажа на Оскарите !!!

Алексеа Герова: Всъщност не знам!?!?! Мотивацията ми идва отвътре, от сърцето ми ! Разбира се, доста хора ми помагат да постигна това за което мечтая !!! Благодаря им !