Анита Маркова е родена в град Горна Оряховица. Тя е само на 32 години, а вече е сертифициран диетолог и фитнес треньор, пише книги, изготвя хранителни режими и тренировъчни програми, работи като професионален модел  и е създател на на проекта “Фит Мама” и сайта www.fitmama.bg

Би ли се представила – какво образование си завършила,  с какво се занимаваш?

Анита Маркова:  По образование съм диетолог и фитнес треньор. Пиша книги, изготвям хранителни режими и тренировъчни програми. Мотивирам малки и големи дами, и мами да влязат в мечтаната форма. Работя като инфлуенсър и професионален модел като се снимам за различни модни брандове и такива, насочени в здравето и спорта.

Как започна история ти с школата на Кино академия за таланти, как научи за тях?

Анита Маркова: Видях реклама за кастинг в интернет и се явих

Какво те накара да отидеш на кастинг  и какво се случи там?

Анита Маркова: Отведе ме детската ми мечта да уча актьорско майсторство и да се занимавам с кино. Кастингът беше изключително интересен и забавен. Имахме поставени самостоятелни роли, както и такива по двойки. Бяхме поставени в нетипични ситуации и импровизирахме.

Какво е онова нещо, което превръща Наталия Дукова  и Цвятко Ценов в привлекателна компания и те кара да идваш отново в школата?

Анита Маркова: Те и двамата са забавни, харизматични, нетипични. Въобще с тях е толкова весело, че след всеки урок съм в приповдигнато настроение и супер разтоварена психически. 

В какви филми, сериали или реклами би искала  да участваш?

Анита Маркова: Реклами и клипове в сферата на здравето, спорта, модата, красотата. Ако имам предложение за участие във филм, то трябва да го усетя със сърцето си, за да приема участието.

Мечташ ли за голямото кино?

Анита Маркова: Мечтая, да…⭐

Какво научи от екипа на Кино академия за таланти?

Анита Маркова: Да бъдем естествени, достоверни, да не имитираме, а създаваме. Да мечтаем, да сме освободени и да попиваме от опита на доказалите се артисти.

С кого работи най-добре?

Анита Маркова: И с Наталия, и с Цвятко, и с Калоян. Прекрасни, неподправени – хора и професионалисти.

Имаш ли бъдещи планове за теб самата и за участието ти в бъдещи продукции?

Анита Маркова: Към момента поемам различни ангажименти като модел в рекламни кампании за спортни дрехи, спа центрове, фитнес центрове, магазини за здравословно хранене, детски стоки.

Как би използвала това обучение в реалния живот – вдъхновява ли те по някакъв начин?

Анита Маркова: Определено ме вдъхновява и чакам подходящия момент и предложение, за да се в пусна в ново предизвикателство. Било реклама, клип, филм…

Какво те мотивира да продължиш напред?

Анита Маркова: Мечтите ми са да се развивам като артист, създател и вдъхновител. Искам да покажа на децата ми, че няма нищо невъзможно, когато сме целеустремени и постоянни – можем да постигнем всичко!