Божидара Томова е само на 16 години, а авторството я вълнува от дете. Първо идва любовта към театралната сцена, а после и към киното. Учи актьорство в различни школи, има изиграни главни роли, танцува, била е аниматор, но голямата й мечта е да се снима във филм.

Би ли се представила с твоя визитка?

Божидара Томова: Казвам се Божидара Кирилова Томова, на 16 години съм, родена съм в град София. Занимавам се с актьорско майсторство при Ваня Михова и благодарение на нея стигнах до тук – играла съм две главни роли в театрални постановки – едната е в „Спътника на Алтея“, другата е в „Най-чудното чудо“ на Стефан Цанев. Играла съм в детската пиеса „Чук и пук“ и танцувам в „Майсторите на танца“. Две години поред съм била водеща на сурвакарските занаяти в Перник, работила съм като аниматор на доста събития и съм забавлявала децата.

От къде е този интерес към театъра, актьорството?

Божидара Томова: От малка се интересувам от театър и актьорско майсторство. Родена съм на втори февруари, когато е родена е и голямата Стоянка Мутафова още от самото ми раждане театърът по някакъв начин ми е втора природа.

Как започна история ти с школата на Кино академия за таланти, как се озова при Наталия Дукова?

Божидара Томова: Историята ми с Кино академия за таланти започна от една обява в социалните мрежи – видях я, реших да се явя на кастинг и така се озовах в школата, в която преподават Наталия Дукова и Цвятко Ценов. За мен да се явя на кастинг е свързано с любовта ми към актьорството и театъра, затова не пропускам, когато има такава възможност.  

Какво е онова нещо, което превръща Наталия  и Цвятко в привлекателна компания и те кара да идваш на поредното занимание?

Божидара Томова: Наталия Дукова и Цвятко Ценов наистина са големи професионалисти. Истинско удоволствие е да се общува с тях. Обясняват нещата така, че наистина можеш да ги разбереш и да ги запомниш, да ги направиш. Особено ценно е, че можеш да говориш с тях като и като приятел, а не само на професионални теми.

Мечтаеш ли за голямото кино?

Божидара Томова: Разбира се, че си мечтая за голямото кино. От малка. Досега съм участвала само в театрални представления. Бих искала да участвам в игрални филми и в телевизионни сериали.

Какво научи от екипа на Кино академия за таланти?

Божидара Томова: Научих много неща, между които как да работя в екип, как де се държа пред камера, как да остана спокойна пред камера и продължавам също да уча нови неща във всеки един миг, когато съм с екипа, в школата.

С кого работиш най-добре?

Божидара Томова: Най-добре работя с Наталия Дукова, защото ни предразполага, защото се чувстваме по-спокойни, когато сме с нея и защото е много забавно в нейната компания.

Имате ли бъдещи планове за Вас самата и за участието Ви в бъдещи продукции?

Божидара Томова: Да, мисля да се развивам. Мисля да кандидатствам след 12-ти клас в НАТФИЗ.

Как би използвала това обучение в реалния живот – вдъхновява ли те по някакъв начин?

Божидара Иванова: Да съм по-отпусната в реалния живот, да преценявам хората, с които общувам по-лесно. 

Какво те мотивира да продължиш напред?

Божидара Томова: Мотивира ме да продължа напред факта, че искам да се занимавам с кино и телевизия, искам да се снимам във филм или в сериал – като цяло това ме мотивира да продължавам да съм посветена на актьорската професия.