Даниел от Кино академия за таланти е в ролята на Били Елиът във филма на младата режисьорка Петя Малешевска

Петя Малешевска е студент втори курс в НАТФИЗ с профил “Кино режисура” при проф. д-р Дочо Боджаков.

За да направи римейк на сцена от филм, задача поставена от НАТФИЗ, Петя избира Даниел Захариев от Кино академия за таланти за една от ролите.

Ето какво разказва Петя за снимките на филма си:Аз избрах “Били Елиът”  на режисьора Стивън Долдри. Филмът разказва за Били, който е записан от баща си да тренира бокс. В залата по бокс тренира трупата си и балетната преподавателка г-жа Уилкинсън. Тя преоткрива страстта си към преподаването на балет, щом оценява потенциала на Били и го убеждава да кандидатства в Кралското балетно училище. Сцената за римейк, която избрах е много емоционална, защото има скарване между детето и учителката, която му се явява като майчина фигура. В афект от „грозната“ истина, която детето изрича, г-жа Уилкинсън му удря шамар, но след това и двамата съжаляват за нещата, които са направили и следва помирение“.

Етюдът, който Петя засне през уикенда е изцяло със студентска цел за изпит пред комисия. Младият талант – Дани Захариев, който играе Били, попада на снимачната площадка благодарение на Кино Академия за Таланти и неговият личен преподавател – актрисата Наталия Дукова. Като цяло Дани е доста притеснен по време на снимките, защото му е за първи път да снима пред камера, но според Петя освен притеснение, по време на снимките се появило и забаваление. Още повече, че във филмовия римейк, Дани си партнира с прекрасната Ирини Жамбонас, която е в ролята на г-жа Уилкинсън.

„За първи път работя с дете на снимачна площадка и имахме трудности, но мисля, че и двамата се справихме. Колко? Преподавателите ще кажат“, убедена е Петя Малешевска.