Двама от възпитаниците на Кино академия за таланти се снимаха в продукция на Disney. И двамата печелят изява в документалния филм „Младата жена и морето“, базиран на историята на първата жена, преплувала Ламанша. Режисьор на продукцията е норвежецът Йоахим Рьонинг, познат у нас с филма „Бандитки“. Никола Николов, и Михаил Петров се явиха на кастинг за международната продукция, където късметът и най-вече подготовката ги направиха титуляри на роли за световната Кино компания.

Запознайте се с тях!

***

Казвам се Никола Николов, на 28 години съм от град Нови пазар. Занимавам се с няколко дейности едновременно, както една от тях е в сферата на производството, а другата е в сферата на киноизкуството.

Разбрах, че наскоро си снимал в една продукция на Disney , можеш ли да разкажеш за нея – как се казва филма, как те избраха за ролята ти?

Никола Николов: Продукцията, в която попаднах се казва „Младата жена и морето“. Нещата се осъществиха с любезното съдействие на една от големите кастинг и филмови компании в България и един голям организатор, познат в цяла България, с когото имах възможността да се запозная на живо.

Разкажи повече за ролята си във филма?

Никола Николов: Благодарение на ролята ми във филма имах възможността да се запозная с актрисата, изпълняваща главната героиня във филма, а именно Дейзи Ридли – трябваше да изиграя една много натоварена сцена, а именно бягащо хлапе, което помага в един много тежък момент – спасява давещ се човек.

Кои други български актьори, твои колеги участват във филма, разкажи за работата с режисьора на филма ?

Никола Николов: Режисьор на филма е норвежкият режисьор Йоахим Рьонинг, от българска страна във филма участват известният Димо Алексиев и големият Башар Рахал. Сценарист на филма е Джеф Нейтънсън, а продуценти са Джери Брукхаймър и Джон Скоти .  Този филм е част от живота на една дама. Историята с Дейзи Ридли, превъплътила се в първата жена преплувала Ламанша, създадена по драматичния роман на Глен Стоут. Дейзи е в ролята на Гертруда Едерли или накратко Труди, която през 1926 година преминава цели 21 мили между английския и френския бряг.

Кога ще бъде завършен филма?

Никола Николов: Догодина ще бъде готов филма и българските зрители ще могат да го гледат.

Бих искала да те попитам как школата на Кино академия за таланти ти помогна за участието в този филм ?

Никола Николов:  Много благодаря за този въпрос, наистина! Наталия Дукова е един изключителен човек, който винаги лъха от щастие и енергия, готова е винаги да ти предаде онази частица от щастие, която ти липсва. Наталия е изключителен професионалист, от който може много дълги години човек да се учи. А Цвятко Ценов е уникален ментор. И да – изключително много ми помогнаха и двамата. Дадоха ми една различна насока в моя живот и именно благодарение на работата с тях, аз стигнах до този момент, в който да мога да си изиграя ролята професионално в тази продукция. Надявам се и зрителите да оценят това, което съм направил на екрана, в този филм. Изключително съм благодарен на Кино академия за таланти, че ми даде това начало в професионалния ми път на актьор и дай боже да получа и още роли тук и извън България.

***

Аз съм Михаил Петров, на 32 години съм. Роден съм в Силистра, живея във Варна и се занимавам с изкуство и спорт.

Разбрах, че наскоро си станал част от една продукция на Disney – разкаже повече за това се каква е продукцията, как попадна в нея и каква е твоята роля?

Михаил Петров: Филмът се казва „Младата жена и морето“.  Това е документален филм за историята на първата жена, преплувала Ламанша, като първия й опит е неуспешен, а вторият успява. За кастинга за филма случайно разбрах от нашата група в школата на Кино академия за таланти – имаме си група и там всеки от нас публикува актуални новини за кастинги, продукции и т.н. Но за съжаление разбрах към края на снимките.

А твоята роля във филма каква е?

Михаил Петров: Аз съм статист във филма – един от хората, които посрещат Труди. Но след като от продукцията разбраха, че съм маратонец ми дадоха една малка, но по-различна роля: другите тичат, пък аз бягам срещу тях , точно в обратната посока. Пак различен!

Разкажи за работата с останалата част от екипа – другите актьори, режисьора?

Михаил Петров: Аз общувах предимно с другите статисти, които бяха част от групата: сред тях имаше украинци, румънци, руснаци, даже и една жена от Литва, беше ни забавно на снимачната площадка.

А какво ти помогна най-много да се справиш с ролята: актьорската школа или добрата ти физическа подготовка?

Михаил Петров: Ами таланта е нещо, което нося в себе си, но Кино академия за таланти в лицето на Цвятко, Ники и Наталия го откриха и развиха. От тях научих нови неща, които помагат безкрайно много при кастингите.

Каква беше атмосферата на снимачната площадка?

Михаил Петров: Много забавно си общувахме помежду си. Беше и много интересно да гледам как подготвят главната актриса – в един епизод, заради климатичните условия, даже се появи и нейната дубльорка, която да изиграе едни по-трудни сцени, това беше много интересно да се види. Както и промяната на река Камчия, която за нуждите на сценария трябваше да бъде превърната в Океан – с много пясък и съответните „козметични“ промени, което си е доста трудно предизвикателство.

В какъв тип продукции би искал да се снимаш занапред?

Михаил Петров: Не съм в позиция, в която да мога да подбирам, защото съм в началото на кариерата си. И в реклами, и във филми бих участвал.