Филип Кирилов е роден в един от най-древните български градове с минерална вода и ски зона – Кюстендил. В момента работи като машинист в Софийското метро и в същото време практикува втора професия вещо лице по съдебна автотехническа експертиза. Има завършена магистърска степен в сферата на транспорта, като тази година му предстои защита на дисертационен труд. И освен това е едно от чаровните лица в Кино академия за таланти.

Как започна твоята история с школата на Кино академия за таланти, как научи за тях?

Филип Кирилов: Съпругата ми бе забелязала реклама в интернет на Кино академия за таланти и ме записа по нейно собствено желание.

Какво те накара да отидеш на кастинг , какво се случи там?

Филип Кирилов: Жена ми ме накара, като първоначално бях изненадан и доста скептично настроен до момента, в който стъпих на импровизиранта сцена на кастинга и срещу мен застана Наталия Дукова. Първоначално бях доста притеснен от светлините и хора около мен, но Наталия с нейната харизма пречупи леда и започнах да се забавлявам.

Защо Наталия Дуков  и Цвятко Ценов са привлекателна компания и какво те кара да идваш отново и отново в школата?

Филип Кирилов: Това са две личности, за които съм благодарен на съдбата, че ме доближи до тях. И двамата имат страхотна енергия и хъс за работа, която те заразява мигновено. Имат и изключителния подход да сплотяват участниците в академията и да ни превръщат в екип и приятели.

В какви филми, реклами или клипове си участвал и искаш да участваш?

Филип Кирилов: Бях приятно изненадан, когато получих покана за участие във филма, продуциран от екипа на Кино академия за таланти – „Чудовища“. Участвал съм и в  сериала „Братя“. Бих искал да изиграя роля в комедиен филм.

Мечтаеш ли за голямото кино?

Филип Кирилов: Има ли човек, който да не мечтае за голямото кино ?!

Какво научи и какво научаваш от екипа на Кино академия за таланти?

Филип Кирилов: Всеки път научавам нещо ново, както от екипа на Кино академията, така и от участниците в обучението. Има невероятни хора в школата, с които се радвам, че се запознах и сприятелих.

Имаш ли бъдещи планове за теб самия и за участието ти в бъдещи продукции?

Филип Кирилов: Ако мога да бъда искрен – нямам такива планове, но при възможност бих участвал.

Как си използвал и използваш това обучение в реалния живот – как те вдъхновява?

Филип Кирилов: В обучението осъзнах, че ако се появи страх – трябва мигновенно да го изгоня от себе си. Това умение ми помага и в реалния живот.

Какво те мотивира да продължаваш напред и как го съвместяваш с другата ти съвсем различна работа?

Филип Кирилов: Най-голямата мотивация в моя живот е семейството ми. Съвместяването на Кино академията с другите ми занимания се получава лесно и приятно, тъй като ги приемам като хоби, а не като професионален  ангажимент.