Габриела Любенова: Много обичам да играя различни роли. Много бих искала да участвам в интересни филми, а един ден да изиграя свой собствен герой.

Габриела Любенова е на 9 години, от град Варна. Наесен ще бъде ученичка в четвърти клас, но най-много й харесва да се занимава с актьорство.

Разбрах, че наскоро си снимала в една продукция на Disney , можеш ли да разкажеш за нея – как се казва филма, как те избраха за ролята ти?

Кастингът беше изненада. Мама ме взе от училище и ми каза, че отиваме на едно място. Аз не знаех къде ще ме заведе. Отидохме на кастинга, направиха ми снимки и казаха, че ако ме одобрят ще ми се обадят. Когато звъннаха и казаха, че ме избират за дубльорка на главната героиня в холивудска продукция на Disney аз много се зарадвах. Филмът се казва „Младата жена и морето“.

 Разкажи повече за ролята си във филма,  за  екипа, за работата с другите актьори, с режисьора?

Когато отидохме на снимачната площадка ме чакаше човек, който отговаряше само за мен. След това ме заведе да се преоблека с облеклото, с което трябваше да се снимам. С него се почувствах много странно, но бързо свикнах и даже ми хареса. После трябваше да ми направят прическа. Наложи се да ми отрежат малко от косата, за да прилича на тази на Труди – главната героиня във филма. Когато бях готова ми направиха няколко снимки, които ги изпратиха някъде, за да кажат дали прическата е като на Труди. Всичко беше много вълнуващо и дойде време да отидем на снимачната площадка. Там чаках режисьора да каже кога ще се снима моята сцена. Тъкмо започнаха снимките, аз се разхождах по кея и гледах морето, когато заваля дъжд. И бързо,бързо снимките приключиха. Имаше и една смешна ситуация, когато по време на снимките на статистите, аз без да разбера влязох в сцената, разходих се като Труди между статистите и не знаех, че снимат. Когато разбрах, че са снимали, без да привличам внимание, излязох от сцената. Стана много готино.

Какво е усещането да се работи в голяма, международна продукция? Би ли искала да работиш в още такива?

За първи път ми се случи да се снимам. Особено много се зарадвах, когато казаха, че ще подпиша договор с Disney. Не знаех какво се случва. Отначало се чувствах малко притеснена. Като мина малко време се осъзнах, успокоих се и ми беше много приятно. Целият екип, всички хора, които бяха там, всичко беше много яко. Много бих искала да продължавам да снимам в такъв невероятен екип.

Помогна ли ти работата в школата на Кино академия за таланта с Наталия, Цвятко и всички останали преподаватели за реализацията ти?

Да, много ми помогнаха. От тях получих много ценни съвети и уроци.

Имаш ли други планове за нови роли в бъдеще? В какви филми би искала да се снимаш?

Много обичам да играя различни роли. Много бих искала да участвам в още такива интересни филми, но искам един ден да играя свой собствен герой.

 Кой ти помага най-много по пътя на киното – твоите родители или някой друг ?

Моите родители винаги са до мен. Мама винаги ме пита дали искам да участвам в кастинги за филми и сериали. Те ми помагат за моята реализация.