Георги Гатев е от град Габрово и по професия е пилот. Така се случва, че пандемията от Covid 19 променя професионалния му път и с днешна дата, Георги Гатев вече не лети, nо има достатъчно време за да развива други умения и таланти, които притежава – един от тях е актьорския.

Би ли се представил – къде  и кога си роден, с какво се занимаваш?

Георги Гатев: Казвам се Георги Станев Гатев. Роден съм през 1970 година в град Габрово. По професия съм пилот. Поради пандемията в момента не летя. Средното си образование съм завършил в град Велико Търново. Завършил съм Висшето военно-въздушно училище – „Георги Бенковскi“  в град Долна Митрополия. През 2003 г. завърших Военна академия- „Г.С.Раковски“ в град София, като първенец на випуска.

Как започна твоята история с школата на Кино академия за таланти, как научи за тях?

Георги Гатев: Историята ми в Кино Академия за таланти започна, след като видях обява в социалните мрежи и се явих на кастинг. Като дете и ученик играех театър в детско-юношеска театрална школа в град Велико Търново. Имам участие в няколко театрални постановки, някой от тях излъчени по националната ни телевизия. От този период е голямата ми любов към актьорската професия. Имах дори желание това да стане моя бъдеща професия. В този период от юношеството ми се занимавах и с парашутизъм в аероклуба в град Горна Оряховица. От там е любовта ми към авиацията. В крайна сметка с малко надделя мечтата ми да стана пилот. След 15 години, като професионален военен пилот се пенсионирах и продължих да летя в гражданската авиация. Пандемията ме завари като командир на самолет „Еърбъс А-320“. Така, поради рязкото намаляване на полетит, спрях да летя и първата любов към актьорската работа се възроди.

Какво те накара да отидеш на кастинг и какво се случи там?

Георги Гатев: Явих се на кастинг в Кино академия за таланти и истински се наслаждавам на заниманията в нея.

Какво е онова нещо, което превръща Наталия Дукова и Цвятко Ценов в привлекателна компания и те кара да идваш отново и отново в школата?

Георги Гатев: Преподавателите Наталия и Цвятко са прекрасни професионалисти и аз съм удовлетворен от обучението си и общуването си с тях.

В какви филми, реклами или клипове искаш да участваш?

Георги Гатев: Участвам в рекламата на „Уримил Форт“, която върви от близо година по основните телевизии. Бих участвал в още реклами и филми, ако представлявам интерес за различни ресори, защото това е актьорско предизвикателство за мен.

Какво научи и какво научаваш от екипа на Кино академия за таланти?

Георги Гатев: Това, което научих в Академията, освен за тайните в чисто актьорски план, това е умението за работата в екип. Успешното произведение е от всички участници в сложния процес на създаване на киноизкуство.

Как би използвал това обучение в реалния живот – създава ли ти вдъхновение? Какво те мотивира да продължиш напред?

Георги Гатев: Актьорската работа е една от най-сложните и трудни професии. Да можеш да се превъплъщаваш в различни образи и да докосваш емоционално зрителите се изисква талант и отдаденост, много труд и посвещение. Неминуемо, когато се стремиш да изиграеш добре някоя роля, ти трябва да вникнеш в душата на образа, който пресъздаваш. Така придобиваш и способности да разбираш по-добре хората в реалният живот.