Кристиян Ламбов: Мечтата ми е да съм актьор от малък и вярвам, че ще се сбъдне, защото много го искам и имам талант. Искам някой ден да спечеля „Оскар“


Кристиян Ламбов е на 10 години, роден е във Варна и след по-малко от месец ще бъде пети клас. От 5-годишен посещава Театрално училище “Палечко”, а  от началото на годината и Кино Академия за Таланти. През лятото си почива, ходи на плаж, играе и чете…но винаги успява да намери време за някое ново и забавно видео.

Разбрах, че имаш много последователи в твоите социални канали в Инстаграм, YouTube, Facebook и Tik Tok – според теб на какво се дължи това да имаш толкова последователи?


Аз и моето семейство имаме социални канали от 6 години. В началото започнахме да споделяме само видеа в YouTube и Facebook с името „Живот със Синдром на Даун“, а след това създадохме профили в Инстаграм и Тик Ток – lifewithdownsyndrome. От скоро имам и собствен профил в Инстаграм, който е krislambovofficial. Със социалните канали на „Живот със Синдром на Даун“  имаме много последователи, защото системно качваме видеа и снимки и хората ги харесват. Ние правим всичко това заради сестра ми Микаела, която е със синдром на Даун, защото искаме хората да я приемат и да знаят повече за децата със синдром на Даун.

Голяма част от видеата ти, освен че са свежи и готини са посветени на кауза – разкажи за каузата в твоя живот, доколкото разбирам тя е свързана с твоята сестричка – разкажи за нея?


Сестра ми се казва Микаела, на 8г е и се роди със синдром на Даун. Много я обичам и тя много ме обича. С нея си играем всеки ден с животни, мечове, правим си кралство, ходим на плуване. Сега и помагам да учи таблицата с умножение. Тя може да чете, да пише, да свири на пиано, може да плува и вече има спечелени 4 медала на състезания. Всичко, което правим с видеата е заради нея.

Приемаш ли себе си за инфлуенсър – какво влагаш ти в тази дума? А приемаш ли себе си на сериозно?

Да, знам, какво означава инфлуенсър и се приемам за такъв. Защото подкрепям сестра ми и по някакъв начин повлияваме на нашите последователи, да приемат хората със синдром на Даун. Да, приемам се на сериозно, защото това е мисия и е важно за нас. Видеоклиповете ни в YouTube са гледани над 40 000 000 пъти и това също е сериозно.

Какво те мотивира и вдъхновява да записваш твоите смешни видеа и да караш хората да се смеят и да ги харесват?


Видеата ги снимаме цялото семейство. Снимаме как се забавляваме, нашите екскурзии и как се развива сестричката ми. Харесва ми да снимаме различни предизвикателства. Вдъхновяваме ме Микаелка, защото я подкрепям и искам да й помагам. Искаме да показваме на хората, че независимо  от факта, че е със синдром на Даун, тя е прекрасна и аз много я обичам. 


Какви са твоите любими занимания ? Имаш ли страст към киното, театъра, актьорството, би ли се занимавал с такъв тип изкуство?


Обичам да плувам, да играя на компютъра, да играя навън с приятели. Имам голяма страст към киното и театъра, но повече предпочитам киното. Искам още докато съм малък да участвам във филми и сериали, защото ми харесва да съм на сцената и да съм в различни роли.

Сам ли измисляш какво да снимаш и направиш в следващото ти видео?


Не, но давам идеи понякога. Мама и тати избират, какво да снимаме и ни питат с Микаелка  дали ще ни хареса. Имам желание след няколко години да имам свой YouTube канал и да измислям различни щуротии и предизвикателства.

Майка ти и баща ти, както разбира се и сестра ти, са голяма подкрепа за теб – само те ли те подкрепят или има и още някой?


Да, много ме подкрепят във всичките ми занимания, както и всичките ми роднини около нашето семейство.

Какво е следващото нещо, което искаш да снимаш?


Ако е свързано с нашите клипове – няма значение, важното е да се забавляваме. Може би някое предизвикателство с Микаелка. Иначе искам да се снимам във филм или сериал.

Имаш ли някаква мисия, която искаш да изпълниш в бъдеще?


Мечтата ми е да съм актьор от малък и вярвам, че ще се сбъдне, защото много го искам и имам талант. Искам някой ден да спечеля „Оскар“ за филмова роля.

Може да последвате Кристиян Ламбов тук:


Instagram:          https://www.instagram.com/lifewithdownsyndrome/

Instagram:         https://www.instagram.com/krislambovofficial/
Youtube:             https://www.youtube.com/channel/UCJr9ZMAgyKYZHgAg1YsDOzQ    
Facebook:           https://www.facebook.com/jivot.downsyndrome/