Мерих Халил: “Чувството да си нa сцена е неописуемо и не може да се опише с думи”

Мерих Халил е роден в гр. Пловдив през 2014г. Ученик е в 1-ви клас на НУ „Христо Ботев“,  град Пловдив. Любим предмет в училище му е математиката. През свободното си време Мерих Халил обича да играe с приятели, ходи на шах и плуване, но най-много обича вкъщи да се забавлява с по-малкия ми брат.

Разбрах за твоя успех в шоуто „Като две капки вода“, ще разкажеш ли повече кого „изигра“ там, какъв беше твоя номер на сцената?

Мерих Халил: Бях приятно изненадан от поканата и много се развълнувах.След изпълнението на Крисия водещите поканиха на сцената Коцето за да застане до нея и Фънки. Аз се появих като мини версията на Фънки и застанах до него – като Коцето и Фънки мини версии. Беше наистина вълнуващо.

Кой ти помогна да измислиш твоя образ на Фънки мини?

Мерих Халил: Баща ми – той много ми помага и ме подкрепя във всичките ми изяви на сцената.

Харесва ли ти да си на сцена?

Мерих Халил: Определено ДА! Чувството е страхотно и не може да се опише само с думи.

От къде и от кога е този интерес към актьорското майсторство?

Мерих Халил: Още от малък моите родители ме водеха на театрални представления и кагато гледах актьорите направо замръзвах на стола. Исках да стана като тях.

Учил си в школата на “Кино академия за таланти“– разкажи как попадна там, какво се случи?

Мерих Халил: Участвах в кастинг на Кино Академията за таланти и още на първото интервю и снимки организаторите много ме харесаха и ми казха, че имам добро излъчване на сцената и пред камера.

Какво научи от Наталия Дукова и останалите преподаватели в Академията?

Мерих Халил: Те ни учеха как да се държим на сцената, дефилиране, креативно мислене, импровизация, сценична реч. Беше много забавно с тях.

Би ли искал да имаш още много и успешни роли във филми или предпочиташ да се изявяваш на музикалната сцена?

Мерих Халил: По-скоро си мечтая и искам да имам роли във филми. Но харесвам и обичам да слушам музика и да танцувам.

Какво те вдъхновява да продължаваш напред?

Мерих Халил: Това, че бих искал да продължавам да радвам хората с присъствието си на сцената. И бих искал да благодаря на моите родители, че ме подкрепят и вярват в мен 😊