Една от талантливите звезди на Кино Aкадемия за Tаланти – Николай Николов вече успя да се снима в продукция на световната компания Disney, която наскоро стъпи официално на българския пазар. Николай споделя, че да се работи в екипа на компанията е истинско удоволствие и се надява да има шанс отново да работи за тях. Вижте какво разказва талантливият актьор за участието си във филма „Принцесата“, чиято премиера е след броени дни.

Участваш в продукция на Disney – “Принцесата” – каква е твоята роля във филма и как попадна в тази продукция?

Моята роля във филма бе да пресъздам 1 към 1 мизансцена на един от главните актьори. Наблюдавах го какво правеше и след това аз трябваше да правя същото. Когато той почиваше, аз работех и обратното. По мен наместваха камерите, камера А, камера Б, и по мен редяха осветлението. На практика върших основната работа, която беше в помощ на актьора и добре се сработихме. В терминологията на киното това се нарича “stand in”. Лично той – Ед Стопард  ( много готин, страхотен актьор, който участва наистина в много филми)  притежава и изключително чувство за хумор.

А как се стигна до тук, че да ме изберат за този филм на  Dsiney ?! Aми стана така, че имаше обявен кастинг за дадената роля във филма. Аз кандидатствах, като подбора беше труден имаше и доста кандидати. Първоначално е имало колебание коя роля да ми дадат – на добрия персонаж или на лошия. В крайна сметка ме избраха да играя от добрата страна. Чувствам се късметлия и истински благодарен за това, защото работих с истински професионалисти в това, което правят!

Какво е да работиш за Disney , които отскоро са официално и на българския пазар?

Това да работиш за Dsiney никога не съм вярвал, че може да ми се случи. Чувството е като една сбъдната мечта да снимаш за Дисни при положение, че си израснал с техните филми. Искам да кажа на всички хора, които четат това, че няма нищо невъзможно и че когато човек вярва силно и знае какво иска – няма как да не се получат нещата, просто няма как! Иска се повече търпение и силна вяра в успеха!

Disney са просто страхотни и изпипват до най-малката подробност всеки един кадър. Репетират с часове по-трудните сцени. Истинско вдъхновение са за мен!

Каква е историята на филма, за колко време е заснет?

Историята е както в приказките: за едно кралство и една принцеса, която сгодяват за човек, когото не харесва и за когото не иска да се омъжи. Нейният годеник е социопат, отмъстителен и материален човек, който се интересува само и единствено от богатството и личната изгода. Иска да заеме трона на краля.

За да попречи на родителите й да й помогнат – той я отвлича и заключва в една отдалечена кула.

Всъщност се оказва, че е попаднал на грешната принцеса, която освен, че е много красива е и много борбена  и тя е решена да спаси семейството си и да защити кралството си. Във филма има много екшън, което много силно ме впечатли. Нещо, което не се вижда всеки ден във филм на Disney.

Как работи с другите от екипа – разкажи за режисьора и другите актьори – кои са те и как се сработихте?

Истината, е че всеки един от екипа имаше определена работа и отговаряше за нея. Нещата се случваха много бързо, защото те са като едно цяло: професионалисти, които работят с уважение един към друг. Винаги ще се радвам да работя пак и пак с тях. Режисьорът го оприличавах на Джет Лий, в рамките на шегата разбира се. Казва се – Le-Van Kiet и  беше много креативен по време на снимките, което ще видите в завършената продукция, която за мен е описана  с една дума – УАУ!

Други актьори, които участваха са също доста известни: Доминик Купър, Олга Куриленко, Ед Стопард, Алекс Рид, а за моя изненада и радост участваха и български доказано добри актьори: Любо Нейков и Иво Аръков.

По време на паузите между дублите с Любо си говорихме, имаше много смях с него и си споделихме доста лични неща от нашия живот. Даде ми много ценни съвети, за което съм му блаодарен!

Преди колко време е заснет филма?

Снимките на филма започнаха в началото на юли 2021 г.,  като продължиха цялото лято до средата или края на септември. Снимаше се всеки ден и всички спазваха графика за завършване на снимачния период, който бе предварително определен.

Филмът излиза на 1 юли 2022 г. Точно 1 година след  първия снимачен ден на продукцията.

Разпространението на филма ще бъде в кината и в избрани онлайн платформи. Просто нямам търпение да го гледам, а на вас ви пожелавам приятно гледане и да се забавлявате.

Очакваш ли още покани за участие в продукции на Disney?

 Честно казано силно се надявам да получа шанс и отново да се докосна до тези хора и да усетя магията на киното. Чувствам се прекрасно, когато съм заобиколен от такива хора. Чувствам се на мястото си и вярвам, че ако не спирам да се трудя ще получа своя следващ шанс за успех!

Какво снимаш в момента – какво засне за последно?

Последните 2 месеца се снимам в музикални клипове. Последният, в който се снимах беше преди няколко дни и се надявам съвсем скоро да излезне, за да гледаме всички, защото парчето е просто страхотно. А изпълнителят е харесван от цяла България. Беше много яко по време на снимките!

Надявам се лятото да участвам в някой сериал – това е голямото ми жалание  в момента.

Благодаря за интервюто и вашето внимание! За мен е чест!