Ролята, която е поверена на талантливата София  е на призрак, видение на име Далия в ума на художник, с когото двамата разговарят без думи – това била и основната причина репликите на малката актриса да се записват като voice over в студио – едно изцяло ново преживяване за нея, което й дало възможност да влезе в студио в НАТФИЗ и да изпита еуфорията и тръпката на всички бъдещи актьори, обучаващи се там.

В ролята на художника е актьорът Леонид Йовчев. Филмът е късометражен трилър. Оператор е Александър Георгиев, режисьор- Джулия Пъстракова (която вече има професионални успехи с документални проекти).

София работи за втори път с Джули, която умее да я води и напътства, но същевременно я оставя сама да почувства как да изиграе сцената.

За малката София снимачният процес бил изключително вълнуващ особено по време на външните снимки, когато й се наложило да „пада“ от скала – сцена, с която почти изправила косата на майка си. Актьорският състав на филма е от млади и талантливи хора, а самият Леонид Йовчев освен отдаден на актьорската игра, извън снимачната площадка се оказал много забавен, приятелски настроен, много начетен и интересен като човек.