Наградата дойде от Театралния фестивал в Поморие за ролята си на Пък в пиесата „Възелът на любовта“ по комедии от Шекспир и Голдони   

Валентин Ламбрев e на 13 години. Роден e в град Варна и учи в основно училище ”Стефан Караджа”. Извън училище, Валентин се е посветил на  актьорското майсторство в няколко школи, като една от тях е школата на Кино академия за таланти.

Актьорството изглежда да ти е голяма страст – даже вече имаш и награда от фестивала в Поморие. За каква роля я получи тази награда – разкажи повече за пиесата и ролята в нея?

Актьорството определено е моята страст. Явявал съм се на доста конкурси, от които имам грамоти и награди. Последната ми грамота е от Театралния фестивал в Поморие. Тя е за главна мъжка роля в спектакъла, с който се представихме, а именно „Възелът на любовта” по комедии на У. Шекспир и К. Голдони. Аз играя ролята на Пък – пакостникът, който неумишлено създава комични ситуации.

Какви роли си имал и какви предпочиташ да играеш в бъдеще? На театрална сцена ли предпочиташ да играеш или би искала да се снимаш във филми и защо?

Общо взето до сега май само отрицателни роли съм играл: Вълкът от „Вълкът и седемте козлета”, бухалът Илия в „Приключения опасно на герои сладкогласни”, Лиско в спектакъла „Динди” и сега Пък във „Възелът на любовта”. Нямам предпочитания за вид роля, но бих искал да опитам и с положителна такава. Също така бих искал да играя и в киното. За това бях помолил майка ми да ме запише в Кино академия  за таланти. Все още я посещавам. Там е различно. Няма нищо общо с театъра и за това ми е доста интересно. За това допринасят и Наталия Дукова и Цвятко Ценов. Те са хората, които ни задържат вниманието и правят нещата интересни.

Кой те подкрепя в актьорските ти изяви и имаш ли бъдещи планове?

Най-голяма подкрепа получавам от родителите си. Майка ми е до мен в трудните моменти, тя е човека, който ми дава сили и ме насърчава.

Много бих искал да усетя магията на киното и да участвам във филм. Това е и мечта и план!