Виторио Станков е на 13 години от град София. От седем години се е посветил на тениса, а  двете му любими хобита са фотографията и актьорството. Съвсем наскоро, докато се състезава на турнира „Уимбълдън Джуниър“, получава неочаквано предложение да влезе в ролята на репортер и да реализира поредица от интервюта с други участници в състезанието.

Разбрах се, че наскоро си участвал в „Уимбълдън Джуниър“ като тенисист и освен това си имал възможността да интервюиращ другите участници – разкажи за тази неочаквана роля?

Точно след първото ми участие, след първия ми мач, продуцентът който правеше видео за турнира дойде при мен, за да ме интервюира и да ме попита какво ми харесва в турнира и как се чувствам в това важно състезание – може би защото ме хареса, реши да ми даде неговата go pro камера,  за да направя интервюта с другите участници и да разбера как се чувстват те – посъветва ме да го направя забавно и интересно, което се постарах и да направя.

А за теб самият коя роля е по-интересна : тази на състезател или тази да накараш другите тенис играчи да разказват?

Предпочитам аз да давам интервю, защото не знам какви въпроси ще ми зададат и на мен самия ми е по-интересно. А когато аз задавам въпросите знам какво искам да попитам и не толкова интересно.

Виждам че се справяш много добре, учил ли си някога как да го правиш или как да се държиш пред камерата?

Ми  до този момент на интервюто не съм учил да взимам конкретно интервюта, но съм на актьорско обучение в “Кино Академия за Таланти”

А актьорската професия вълнува ли те?

Да вълнува ме актьорството. Винаги са ми харесвали актьорите във филмите, защото имат свободата на импровизират.

А в киното, би ли искал да получиш някаква роля?

Да, разбира се, киното ме вълнува, бих искал да получа роля във филм.

Ти от колко години тренираш тенис?

Тренирам тенис от 7 години. Моят треньор се казва Влади Караджов. Той е много добър човек и много добър треньор. В мисията ми на тенисист получавам ежедневно подкрепата на семейството си и на кучето, което ми е повече от приятел.

В интервютата прави впечатление, че знаеш много добре английски език – вкъщи говори ли си с някой на английски?

Вкъщи не си говоря с никой на английски, но на компютъра, когато играя игри в група с приятели – говоря. Предимно гледам видеа и филми само на този език.

А какви са бъдещите планове?

Освен тениса имам едно хоби – фотографията, много обичам да снимам и да споделям снимките в моите социални канали. И актьорството е другото ми хоби. Отскоро ходя в школата на Кино Академия за Таланти и там уча много забавни неща. Наталия Дукова и Цвятко  Ценов дават много полезни и забавни съвети и задачи във всеки един урок, добре менажират  поведението на актьора, за да се справи с поставените задачи.

Мечтая един ден да има възможност да се снимам в роля за сериал.