В последните няколко седмици таланти, преминали през школата на Кино академията реализираха успешни участия в международни продукции на Warner Bros и на Disney, а друг наш ученик си спечели роля в няколко епизода на сериала на BTV “Татковци”.

Младият талант от Белоградчик – Николай Николов продължава своя успешен път като вярва в себе си и не се отказва да проявява лична инициатива и да търси нови и нови изяви като актьор.

Последното му участие в  продукция на Warner Bros – “The history of mankind-slightly”, в която той играе една скромна роля на “shit man” (неандерталец), но го прави като истински професионалист, следвайки максимата, че “няма малки роли”.

Николай споделя, че в продължение на 5-6 дни внимателно наблюдавал и анализирал как играят неандерталците, за да влезе максимално под кожата им. Останалото оставил на своята интуиция и основата, която е получил като подготовка в Кино Академия за Таланти.

След часове репетиции и няколко дни снимки, той самият се удивил от резултата.

„С екипа и с останалите актьори работихме като едно цяло“, споделя Николай на личната си страница във Фейсбук. И продължава: „Не мога да ви опиша как точно се чувствах, но веднага щом се сетя за тези моменти настръхвам….Да правя това, което обичам – това ме прави истински щастлив “, категоричен е Николай.

***

Евгения Добрева e хореограф  по професия, цял живот се e занимавала само с това. Има балетна школа в град Балчик.

Евгения обича изкуството, винаги е била свързана с изкуството, защото то й дава много смисъл и хубави усещания.  Съвсем неочаквано я избират да участва в продукцията на Disney за първата жена, преплавала Ламанша – “Имаше кастинг и аз съм една от тези, които изпращат Труди и които след това я посрещат на брега на морето. Изживяването наистина беше невероятно”, разказва Евгения. „За първи път участвам в продукция от такъв мащаб и наистина усещането е неописуемо. То просто трябва да се изживее“, допълва разказа си Жени.

Евгения споделя, че по време на работата с международния екип: атмосферата била истински прекрасна, с колегите си приказвали цяла нощ, говорели си за продукцията, разказвали си спомени, въпреки притесненията дали ще се справят с ролите си.

Жени Добрева научила за кастигна от групата на Кино академия за таланти, в която тя с желание участва.

„Аз съм част от Кино Академия за Таланти и научих много неща от Наталия Дукова и Цвятко Ценов, които са чудесни хора и преподаватели“, признава Жени и завършва: „Винаги съм искала да се занимавам с актьорско майсторство, но до сега нямах време за това и сега, след преживяването в тази продукция съм решена да се занимавам с кино и с театър“.

***

Aнтония Лапова e на 18 години от град Варна, тази година завършва 8 СУЕО “А. С. Пушкин”, предстои й кандидатстване в НАТФИЗ.

Съвсем наскоро Антония се явява на кастинг за филма “Младата жена и морето“ и я избират в скромната роля на статист – пълнолетна, не-много висока брюнетка с кафяви очи.

На дневните снимки на Паша дере бях селско момиче, а на нощните снимки в Шабла бях градска млада дама. И в двата снимачни дни бях с различна визия. На Шабла бяхме много хора – 600 статиста, няколко главни актьори и останалите хора от екипа: режисьори, продуценти и т.н., които също не бяха малко“, разказва Антония Лапова.

Усещането да участваш в такава продукция, освен удивително, защото започваш да си отваряш очите, тъй като виждаш какво е да си на снимачна площадка на Холивудска продукция. От друга страна  процесът е супер изтощителен – да седиш около 12 часа на крак, за да снимаш 1 сцена от може би двучасов филм, не е винаги може да е приятно“, убедена е Антония.

За школата на Кино академия за таланти Антония споделя: „От академията ми помогнаха много да се отпусна пред камера, да видя нещата от друг ъгъл, да науча още нови неща, но за реализация с тяхна помощ – при мен няма такава.“

Антония Лапова е фокусирана в момента да влезе в мечтаното си висше учебно заведение – НАТФИЗ. А на второ място поставя участията си в следващи филмови проекти с уговорката, че екшън филмите са й слабост и много би искала да участва в повече такива продукции.


Емил Костов вече е завършил Кино Академия за Таланти. Благодарение на подготовката си и с упоритост и постоянство печели различни роли, като последната е в сериала на BTV – “Татковци”.

Кратки видео откъси от участието му можете да видите на фейсбук страницата на Кино Академия за Таланти.